Streekmarkt 2013

FOTOALBUM PLATTELANDSMARKT 9 juni  2013 Leenderstrijp

Foto’s van Plattelandsmarkt

Voor alle foto’s van de streekmarkt klik op onderstaande link:( foto’s staan op google+  © Erik van Asten )

360 foto’s Plattelandsmarkt Leenderstrijp

Staan er foto’s op de site waar u het niet mee eens bent: geef het aub even door via  webmaster@heiheghoogeind.nl       De desbetreffende foto zal dan zo spoedig mogelijk verwijderd worden.


   Video van Plattelandsmarkt

korte impressie video van de Plattelandsmarkt: op youtube

Persbericht van de Streekmarkt:

Kom naar de Plattelandsmarkt te Leenderstrijp op zondag 9 juni 2013!

Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind  nodigt u van harte uit op zondag 9 juni in de historische kern van Leenderstrijp.  Omdat de plattelandsvereniging dit jaar 10 jaar bestaat organiseert zij een echte Plattelandsmarkt, van 10.30 tot 17.00 uur, waarbij heerlijke ambachtelijke producten centraal staan.

Ruim 20 standhouders verzorgen een uitgebreide presentatie over de herkomst van de producten. Tevens is er gelegenheid om de heerlijke ouderwetse smaak te proeven. Zo zijn er brood en bier gemaakt van spelt. Rode witlof, vlees van bosvarkens, eieren van vrij lopende kippen, verse asperges, ijsjes gemaakt van volle verse koemelk, blauwe bessen, biologische geitenkaas, vers gerookte paling, honing, limousinevlees enz.

Naast deze producten is er een varken aan het spit en kunt u vlees van wild zwijn proeven. De plattelandsvereniging maakt pannenkoeken, poffertjes en heerlijke soep. Natuurlijk is er volop gelegenheid om van een pintje of andere drankjes te genieten.  Op de speciaal opgebouwde kiosk spelen diverse muziekgezelschappen zoals het Strijps Kapelleke, SOK, Jaspers en Vermeer en ook Marie de Bijl brengt enkele Brabantse liederen ten gehore.

Voor de kinderen is de markt ook zeer aantrekkelijk. Zo is er een dierenknuffelhoek met konijnen, lammetjes, cavia`s, geitjes,
een ezeltje enz. en kan er een echte koe worden gemolken. Verder staat er een nostalgische draaimolen en kan er pony worden gereden.
Op het grasveldje achter de winkel is er door de ZLTO een groot boerenspeelparadijs ingericht. Met overal en laarzen aan kunnen
ze aan de slag met de kalfjes in het stro, mogen ze op een echte tractor en met de familie op de foto en zijn er o.a. skelters en traptractors.

Elk uur vertrekt er een groep voor een bezoek aan het vlak bijgelegen modern melkveebedrijf van de fam. Cardinaal met o.a. 2 melkrobots die draaien op zonne-energie. Ook is er de gelegenheid om met de huifkar naar de pas gereedgekomen standerdmolen van Frans Hagenaars op excursie te gaan.

Om 13.30 uur opent burgemeester Paul Verhoeven officieel de plattelandsmarkt. Er staan stands van onze Plattelandsvereniging, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, IVN Heeze-Leende en Waterschap de Dommel.
Ook de 3 zorgboerderijen uit de gemeente Heeze-Leende verzorgen een stand.

Komt zien, proeven, buurten en beleven. Bij voorkeur met de fiets. Entree en parkeren is gratis.
Het wordt zeker un sgon fisje.

Geef een reactie