2019 Najaars vergadering

Op dinsdag 12 november werd onze najaarsvergadering gehouden in café de Hospes. Na het traditionele kopje koffie bij binnenkomst werd iets later dan gepland afgetrapt door de voorzitter. Daarbij werd de mededeling gedaan dat dit de allerlaatste ledenvergadering zou zijn voor voorzitter Janus. Na dit nieuws ging men door met een korte stand van zaken van de verschillende werkgroepen en een inhoudelijke presentatie van de coördinator uilenwerkgroep. Tevens
werd even toelichting gegeven op de nieuwe website en de sub-werkgroep voor de torenvalken. Bij de traditionele loting was het dit jaar Adrie Staals die in de prijzen viel en er met een mooi pakket streekproducten vandoor ging. Ook werd de cheque onthuld van de Rabo ClubSupport actie. Onze vereniging mag dit jaar het mooie bedrag van € 334,- ontvangen.
Ten slotte was het dan tijd voor (eigenlijk wel het belangrijkste moment van de avond) het aftreden van de voorzitter. Janus van Hooff heeft onze vereniging 16 jaren voorgezeten en heeft daarmee een grote bijdrage geleverd aan Hei Heg
en Hoogeind. Hij werd dan ook met luid applaus bedankt en er werd een mooie foto op canvas aan hem overhandigd. De foto van Janus zijn boerderij was met een drone door Erik van Asten gemaakt. Voor eenieder die meer wil weten over hoe Janus zijn voorzitterschap heeft beleefd verwijzen we naar de rubriek “Leden aan het woord” in deze nieuwsbrief. Na dit officiële moment werd de vergadering gesloten en werd het woord gegeven aan de spreker van de avond.
Joan Rooijakkers van Agro Pest Control gaf ons een interessante inkijk in de wereld van de biologische ongediertebestrijding. Deze vorm van ongediertebestrijding had volgens hem de toekomst maar daarbij was vooral een andere manier van denken voor nodig. De nadruk moet liggen op het buitenhouden van ongedierte door gebruik te maken van natuurlijke maatregelen.
Voorbeelden daarvan zijn het aantrekken van uilen en roofvogels en het opwerpen van een barrière rondom stallen in de vorm van snijgras en andere vegetatie.

Geef een reactie