Natuurwerkdag_november_2018_i.s.m. Staatsbosbeheer

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Meer foto’s zien, klik hier , of lees het verslag uit de nieuwsbrief

… of lees verder

Op zaterdag 3 november 2018 was het weer zover: de jaarlijkse Natuurwerkdag. Ook dit jaar was onze vereniging betrokken bij de organisatie. Samen met  Staatsbosbeheer waren onze leden daarom al op tijd aanwezig op de locatie aan de Witsemsedijk tussen Strijp en Soerendonk. Na het eerste bakje koffie werden de spandoeken opgehangen, de tent klaargezet en het gereedschap uitgestald.
Toen de eerste vrijwilligers zich meldden lag er nog een laagje vorst over de heide; het had die nacht nog aan de grond gevroren. De kou hoefde echter geen spelbreker te zijn. Na de introductie en de uitleg van het plan de campagne kon iedereen zich namelijk al snel opwarmen aan de noeste arbeid.
Bovendien was het open weer en zagen we volop zon. Na het omzagen van de eerste boompjes gingen de eerste mutsen dan ook al af en de jassen uit.
Met een 60-tal deelnemers was de opkomst heel behoorlijk, hoewel er natuurlijk nooit een teveel aan handjes zijn. Velen zijn elk jaar van de partij en een
enkeling komt zelfs helemaal uit Rotterdam gereden voor een dagje helpen in onze mooie natuur.
Na enkele uren onszelf in het zweet te hebben gewerkt was het tijd voor de lunch. Er was weer lekkere soep van Krijn en de heren van Staatsbosbeheer hadden een vuurtje gemaakt waar de jeugd hun broodjes konden bakken. Na een broodje en een soepje gingen de fanatiekelingen nog een uurtje door. Hier en daar was er vooral nog werk om bomen kort te zagen en netjes op een hoop te gooien zodat de heidestruiken vrij bleven. Zo werd de heide uiteindelijk netjes achtergelaten, zodat ze volgend jaar weer alle ruimte heeft om verder uit te schieten. Dat er dit jaar geen gereedschap kwijt was geraakt was ook nog een mooie meevaller.
Rond 3 uur „s middags waren alle vrijwilligers moegestreden en kon alles weer ingepakt worden. De heide lag er weer een stukje beter bij.