Wildreflectorpalen naast de Strijperdijk

Augustus 2007,


Strijperdijk Leende, met rechts in de berm de palen met reflectormolens, op een afstand van +/- 22m van elkaar geplaatst


De reflectormolen hangt ongeveer 80 centimeter boven het maaiveld


Detailfoto


Nachtfoto vanuit de berm, het gezichtveld van het wild.
Let wel, de reflectie is door de flits van de fotocamera ontstaan!


Nieuw soort reewildspiegels (ITEK-wildreflectoren) naast de Strijperdijk tussen Leenderstrijp en Soerendonk

Wildbeheereenheid ‘De Baronie van Cranendonck’

Om overstekend wild af te schrikken, zijn er langs de Strijperdijk kleine draaiende spiegels op reflectorpalen geplaatst vooral ter hoogte van de bebossing richting Soerendonk. Deze spiegels kunnen dierenlevens maar ook evt. mensenlevens sparen.
Het gebeurd de laatste jaren steeds vaker dat hier reewild wordt aangereden. Niet zelden met flinke schade aan voertuigen.
De proeven met deze reflectoren in andere landen, waaronder Duitsland en Oostenrijk, hebben aangetoond dat dit type reflectoren een duidelijke verbetering zijn voor de verkeersveiligheid van mens en dier.

Een reflector bestaat uit gladde kunststof en zijn aan de uiteinden reflecterend door de diamont great 3/m folie.
Deze folie heeft naast de goede reflectie als eigenschap, dat deze door het extreme gladde oppervlak zelfreinigend zijn.
Door de bijna altijd bewegende reflectie geeft de reflector ook een extra veiligheid voor de verkeersdeelnemers, ze hebben dus een dubbele werking.
Door de gemeente Cranendonck als wegbeheerder zijn nu als proef het traject langs de Strijperdijk, deze nieuwe reewildspiegels die reeds met veel succes ook op de Veluwe zijn uitgeprobeerd geplaatst.

Wildbeheereenheid ‘De Baronie van Cranendonck’ juicht dit toe en zal als deze proef succesvol is, ook op andere knelpunten waar reewild wordt doodgereden, proberen om deze reewildspiegels door de betreffende wegbeheerder geplaatst te krijgen Technische details (volgens website van fabrikant ITEK) ITEK-reflectoren worden door middel van een elastische kunststofbeugel (UV-bestendig) aan de bermplanken, vangrail, paaltjes of andere weg afbakeningssystemen bevestigd. De aan een Nitrostaal-ketting hangende reflectoren bestaan uit gladde kunststof en zijn aan de uiteinden van reflecterende „Diamond Grade 3-M“ folie voorzien.
Deze folie heeft naast de goede reflectie als eigenschap dat ze door het extreem gladde oppervlak zelfreinigend is.
De kleur van de folie komt niet met het bestaande straatbeeld overeen en geeft daardoor geen irritatie bij verkeersdeelnemers.


Bronvermelding o.a.: (met aanpassingen van de webbeheerder)
www.cranendonck.nl
www.itek.co.at

Geef een reactie